Читај ми!

Марић: Не очекујемо поплаве

Начелник Сектора МУП-а за ванредне ситуације Предраг Марић поручује да се не очекује изливање река али да су припадници тог сектора спремни да реагују.

Начелник Сектора МУП-а за ванредне ситуације Предраг Марић каже да се не очекује нека велика ескалација у вези са порастом водостаја на појединим рекама, преноси Танјуг.

Напомиње да су припадници Сектора за ванредне ситуације ту да спасавају људске животе и да им је то приоритет а да су спремни за реаговање уколико буде потребно.

Марић подсећа и да су већ предузете мере како би се заштитили људи у сливу реке Бјелице код Лучана.

На сливу Тимока, Млаве и Пека водостаји ће бити у порасту до 11. децембра са прелажењем упозоравајућих нивоа, упозорио је јуче Републички хидрометеоролошки завод.

На Ђетињи, Скрапежу, Моравици и Бјелици "водостаји ће бити у мањем порасту а 9. децембра са могућношћу приближавања упозоравајућим нивоима", наводи РХМЗ на свом сајту.

Осврнувши се на ситуацију са електроенергетским снабдевањем на подручју Источне Србије, истиче да је у књажевачку општину јуче послато осам агрегата, а данас још два велика.

"То ће омогућити да се како-тако нормализују услови живота за око 2.100 људи, који живе у околним селима а који су без струје шест дана", каже Марић.

Истиче и да треба имати разумевања за људе из Електромрежа Србије који на оспособљавању далековода "раде један невероватан посао у немогућим условима".

Према његовим речима, зато се нико и не упушта у прогнозирање када ће се то стабилизовати.

Марић оцењује и да је добро што је проглашена ванредна ситуација на делу општине Сврљиг и што се тражи помоћ.

"Хајде да функционишемо тако да свака општина искаже потребу, а држава Србија има капацитете да помогне и то ћемо радити и даље", поручује Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару