Читај ми!

Вулин: Друштво окреће главу од деце улице

Министарство је препознало проблем деце са улице и трудиће се свим силама да их склони, заштити и омогући нови почетак, поручује Александар Вулин. Додаје да та деца нису крива, већ да је проблем што је друштво увек окретало главу од њих.

Министар за рад и социјална питања Александар Вулин обишао је Завод за васпитање деце и омладине Дом Васа Стајић. Том приликом поручио је да ресорно министарство ради на подизању стандарда институција у том систему, као и да се социјална давања неће смањивати ни за један динар.

Вулин је приликом обиласка тог дома, у коме се спроводи "сикс" програм (појачан интензивни третман), рекао да је министарство препознало проблем деце са улице и да ће се трудити свим силама да их склони, заштити и омогући нови почетак.

Министар је рекао да та деца нису крива, а да је проблем што је друштво увек окретало главу од њих, а да је Дом Васа Стајић добар пример како им се може помоћи.

"Министарство је ту да помогне, трудићемо се и на томе радимо, да подигнемо стандард свих наших институција, свих центара за социјални рад, домова, свих институција које се баве социјалним радом", поручио је Вулин истичући да програми попут овог "сикс" програма који се спроводи у тој установи може да помогне да деца са улице буду склоњена, али да се са њима након тога ради и помогне у њиховом даљем васпитању.

"Сикс програм даје одговоре, шта после са њима, односно како да од проблема у друштву направимо од њих корисне чланове друштва", рекао је Вулин наводећи да је Министарсто рада ту да помогне.

На питање да ли ће у буџету за наредну годину моћи да се издвоје средства за ове намене, Вулин је рекао да ће новца за то бити и да социјална давања неће смањивати ни за један динар.

"Поносан сам на став председника Владе и мог министарства да су социјална давања неће смањити ни за један динар", рекао је Вулин истичући да то министарство 93,66 одсто свог буџета.

Вулин је објаснио да преостали део буџета 6,8 одсто су смањена за 15, 8 одсто односно да је министарство уштедело 1,8 милијарди динара.

"Биће простора и за овакве програме, и за капиталне инвестиције, и да повећамо и обновимо просторе само ћемо се другачије организовати, нешто новцем, а нешто другачијим односом према донаторима и фондовима ЕУ", поручио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару