Читај ми!

Настављена блокада на Филозофском факултету

Самоорганизовани студентски покрет 2014. најавио ја да ће на Филозофском факултету у Београду бити настављена блокада наставе, ако се не испуне њихови захтеви и ако се на смање намети који погађају већину студената тог факултета.

Тај покрет који, како су истакли његови чланови на данашњем скупу испред Филозофског факултета, окупља већину студената тог факултета, противи се увођењу плаћања за више од 60 пријављених бодова за студенте који су на претходну годину били на буџету.

То студентима не одговара, јер би морали да плаћају 2.000 динара по боду, рекла је Танјугу једна од чланова Самоорганизованог студентског покрета 2014.

Студенти траже и да се за самофинансирајуће студенте тог факултета плаћање бода смањи са 2.000 на 1.500 динара по боду, навела је она и додала да је један од захтева и бесплатна пријава испита и бесплатно издавање диплома, јер, како наводе, по закону не би требало да плаћају никакве административне трошкове, пошто је све то покривено школарином коју плаћају.

Пријава за одбрану местера на том факултету, како наводе, кошта 15.000 динара, а издавање дипломе 10.000 динара.

Све те намете и садашње услове школовања, како наводе студенти чланови Самоорганизованог студентског покрета 2014, може да издржи само 20 одсто студената тог факултета.

Они истичу да су своје захтеве предали Управи Филозофског факултета, али да они одбијају да преговарају са студентима и да су као одговор на њихове захтеве добили искључење струје за рад лифтова и искључење грејања, због чега они ходају умотани ћебадима по факултету.

Студенти истичу да ће још мало сачекати одговор управе факултата и да ће, ако им се захтеви не испуне, видети како шта ће даље предузети и понављају да неће одустати и да ће истрајати у својим захтевима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару