Читај ми!

Ђаковица, породице траже разјашњење

Потрага за телима на локацији "Ђаковица" се наставља, наводи Тужилаштво за ратне злочине. Породице несталих траже разјашњење јер је Еулекс демантовао наводе да је пронађена масовна гробница Срба. Ускоро седница Одбора за КиМ на којој ће једина тема бити судбина несталих и убијених Срба.

Код српског Зида плача, испред Тужилаштва за ратне злочине у Београду, Удружење породица несталих тражи разјашњење прошлонедељних најава да се испитује масовна гробница Срба у селу Пискоте код Ђаковице, страдалих у логору Ликовац 1998. и 1999. године.

Испитивање локације најавило је Тужилаштво за ратне злочине а, само неколико дана касније, Еулекс је то демантовао.

Симо Спасић из Удружења породица убијених и несталих с Космета каже да само траже да они који су учествовали на тој локацији дођу пред породице жртава и да кажу шта је пронађено на тој локацији.

"Нажалост, имамо информацију да наводно није пронађено ништа, а како да верујемо ми то, ако је већ речено да је нађена српска масовна гробница", рекао је Спасић.

У Тужилаштву наводе да су представницима свих удружења српских жртава са Косова и Метохије већ одговорили:

"Представницима удружења породица несталих лица предочени су досадашњи резултати потраге за телима жртава и потешкоће у прикупљању доказа и информација о локацијама потенцијалних масовних гробница. Потрага за телима на локацији 'Ђаковица' се наставља и договорају се даље активности на прикупљању релевантних информација и доказа ради проналаска жртава".

Докле се стигло са истрагама и да ли ће одговорни изаћи пред суд интересовало је и председника скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милована Дрецуна.

Ускоро ће, најављује, сазвати седницу Одбора на којој ће једина тема бити судбина несталих и убијених Срба.

"Добио сам информацију која је означена као строго поверљива, претпостављам да је то због оног дела који говори о истрагама које се спроводе. Протокол скупштине налаже да у таквој ситуацији седница на ту тему буде затворена за јавност, али ћу ја седницу отворити због изузетног значаја који има", рекао је Дрецун.

На седницу ће бити позвани представници удружења породица несталих, Тужилаштва за ратне злочине, надлежне институције и представници Еулекса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару