Лончар: Озбиљан приступ проблему еболе

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је превентивно предузето све што је потребно како ебола не би дошла у Србију, а да су формирани и заједнички тимови људи који добро познају ту проблематику.

Лончар је новинарима у Новом Пазару рекао да је "основно да се заштитимо, да будемо озбиљни и да се сви заједно потрудимо да ебола не дође у Србију".

Подсетивши на велике проблеме које су због еболе имале многе државе, укључујући САД и Шпанију, Лончар је нагласио значај озбиљног приступа свих у друштва на превентивном деловању.

"Мислим да је на нама велика одговорност да урадимо све што је до нас и да ово најозбиљније схватимо, да урадимо све мере које су неопходне и да нашу свест ставимо у тај правац да до овога не дође", рекао је Лончар.

Лончар је навео да су формирани заједнички тимови од стране инфективних клиника, Института за јавно здравље Батут и Министарства здравља и то од људи који познају добро ту проблематику.

"Одлучили смо да сада у овом првом кораку ти тимови крену по унутрашњости Србије, да едукују људе у болницама у Србији и неким болницама у Београду", рекао је Лончар.

Министар је навео да су надлежни у Србији у свакодневној комуникацији са Светском здравственом организацијом и да поштују њихова упутства.

"У свакодневној комуникацији смо са људима из СЗО, јер је за нас једино меродавно да поштујемо њихова упутства и да испоштујемо то до краја и то успевамо", рекао је Лончар.

Према његовим речима, превентивна заштита од еболе није проблем који треба да се гледа са једне, друге и треће стране, већ је то "проблем у који мора да се укључе сви грађани Србије" и на коме "нико неће поентирати".

Министар је посетио Нови Пазар где су у току радови на рекнонструкцији бившег интерног одељења у Палиативни центар и искористио прилику да са представницима Здравственог центра потпише споразум о изградњи Завода за јавно здравље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару