Читај ми!

Влада ће решити проблем водоснабдевања у Ужицу

Ужице је обележило Дан града свечаном седницом, на којој је министар правде Никола Селаковић поручио да ће Влада помоћи у решавању тамошњег проблема у водоснабдевању.

Како је реко Селаковић, Влада ће трајно решити проблем са водоснабдевањем изградњом нове фабрике воде, "али је решење свих проблема промена наших лоших навика и немара", поручио је Селаковић који је и сам рођени Ужичанин.

Ужице је изабрало да Дан града обележава на годишњицу од првог помена свог имена у дубровачким списима 9. октобра 1329. године, у којима се спомиње трговац Склавко из Ужица.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић почео је своје обраћање речима да би се данас и Склавко уморио када би путем или пругом кренуо од Београда ка Ужицу, јер је, како је рекао, ситуација што се тиче повезаности са главним градом одавно фрустрирајућа.

"Без коридора 11 нема ни развоја Ужица, ни западне Србије, која би по својим потенцијалима морала да буде један од мотора развоја државе. Без аутопута нема ни инвеститора, зато он за нас нема алтернативу. Премијер Александар Вучић је обећао завршетак аутопута 2017. године и ми му верујемо", рекао је Петковић.

Подсетио је на проблем здраве пијаће воде са којим је Ужице било суочено и захвалио Влади и Војсци Србије на изградњи алтернативног водовода са Сушичких врела и нагласио да је то само привремено решење.

"Неопходна је санација акумулације Врутци, јер је пијаћа вода за ужичане питање опстанка и она мора поново бити ужички бренд", истакао је градоначелник Петковић.

Свечаној седници су поред бројних званица и представника збратимљених градова, присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и амбасадор Туниса у Србији Маџид Хамлауи.

На свечаној седници додељене су захвалнице за несебичну помоћ и ангажовање у снабдевању пијаћом водом грађана Ужица за време ванредне ситуације 2. бригади копнене Војске Србије, општини Чајетина, граду Чачку, општини Вишеград и Полицијској управи Ужице.

За заслуге у решавању проблема са водоснабдевањем пијаћом водом повеље града Ужица уручене су генералу Љубиши Диковићу и предузећу "Јединство" из Севојна, које је учествовало у изградњу водовода са Сушичких врела.
Повеље града Ужица уручене су и композитору Жарку Перовићу и професору Драгољубу Зорићу за заслуге и дела која доприносе укупном развоју града Ужица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару