Читај ми!

Израда закона о унутрашњим пословима у току

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је да је у току израда новог закона о унутрашњим пословима, те да је намера да сви закони из домена унутрашњих послова буду донети у наредне три до четири године.

Небојша Стефановић је разговарао са сталном координаторком тима УН и представником Програма за развој УН у Србији Иреном Војачковом Солорано.

Захвалио се на помоћи УН током, али и након мајских поплава, и истакао да је тим те организације међу првима стигао у Србију.

На тему припрема и реаговања на ванредне ситуације, Стефановић и Солорано сложили су се да првенствено треба урадити процену угрожености подручја у Србији, што је дуготрајан и обиман посао, јер у источним и западним крајевима земље постоји опасност од изненадног одрона земљишта.

Осврнувши се на процес европских интеграција, Стефановић је изразио задовољство због позитивних коментара на нацрт Акционог плана за Поглавље 24 – правда, слобода, безбедност у овиру Извештаја ЕК о напретку Србије за 2014. годину.

Стефановић је, говорећи о МУП-у, нагласио и да је Министарство по први пут приступило доношењу прописа на начин који обједињује нормативни, институционални и финансијски аспект.

Солорано се, како је саопштено из МУП-а, захвалила на учешћу представника Министарства на Радионици која се бавила разматрањем приоритета Србије за помоћ из Оквира за развој УН.

Истакла је да су информације које је Министарство упутило од великог значаја за планирање активности свих агенција УН које делују на територији Србије, пре свега због програмирања сарадње са осталим донаторским фондовима, нарочито фондовима ЕУ.

Стефановић је истакао да препознаје значај и могућности које Оквир за развој УН може да пружи МУП-у у процесу реформи, достизању међународних стандарда и процесу европских интеграција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару