Читај ми!

Селаковић позвао адвокате на разговор

Поводом протеста адвоката у Нишу, министар правде Никола Селаковић рекао је да он у тај град одлази када треба, али да са њима неће разговарати на улици. Адвокати могу увек да дођу у Министарство правде, као што су долазили организовано са представницима комора, додао Селаковић.

Селаковић је поново позвао адвокате у Србији који штрајкују од 17. септембра да дођу код њега и покушају да пронађу решење, преноси Танјуг.

"Ја са адвокатима не разговарам на улици и на протестима. Адвокати могу увек да дођу у Министарство правде, као што су долазили организовано са представницима комора, али и они који нису у коморама, али свакако одржавају контакт са Министарством и покушавају да нађу најбољи начин за решавање проблема који их муче", рекао је министар у Лесковцу, где је отворио реновирану зграду Основног суда.

Селаковић је подсетио да је у понедељак изјавио да је Министарство увек спремно за разговор, за договор о стварима о којих држава може да се договара.

"Тај мој позив није никада ускраћен. Моја спремност за разговоре и за налажење решења никада није ускраћена. Нажалост оно што се мењало од летос је то да се мењала преговарачка позиција оних који су долазили у Министарство у жељи да се договоре и у жељи да се не договоре", рекао је Селаковић.

Селаковић је подсетио адвокате, који траже да поред јавних бележника и они имају могућност овере уговора и осталих докумената, да је систем јавних нотара урађен по угледу на најуређеније земље ЕУ, а да га у окружењу имају Црна Гора, Република Српска и Румунија.

Поводом захтева да поднесе оставку министар Селаковић је поручио да они који то траже организују изборе и ако његова опција изгуби, он неће бити министар.

Међутим, све док је министар радиће, како је рекао, на реформама и стварању уређеног друштва.

Министар правде Никола Селаковић боравио је у Лесковцу где је са амбасадором Норвешке Нилс Рагнар Камсвагом званично отворио реновирану зграду Основног суда. Зграда суда је реновирана донацијом Краљевине Норвешке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару