Читај ми!

Скупштински одбор тражи извештај о жандармима

Одбор Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове затражиће од надлежних министарстава извештај о пребијању брата премијера Александра Вучића.

Шеф посланичке групе опозиционе Нове демократске странке Марка Ђуришића продложио је да се затражи захтев надлежних о инциденту са жандармима, речено је на седници Одбора, преноси Бета.

Према његовим речима, одбор је место на коме треба разговарати о сукобу Жандармерије и "приватних лица".

"Имамо најаве министара полиције и одбране да ће све да буде испитано. Када буду имали извештај Одбор би о томе требало да разговара како би се чуло шта се стварно тог дана десило", рекао је Ђуришић.

Заменик председника Одбора Бојан Костреш рекао је да је упутно да Одбор тражи да буде упознат са извештајем када га надлежна министарства напишу.

Председник Нове странке Зоран Живковић је, новинарима у Скупштини Србије, рекао да су припадници нишког одреда Жандармерије прекорачили своје надлежности пребијањем Андреја Вучића, али и навео да је непримерена бахатост премијеровог брата.

"Апсолутно је била очигледна прекомерна употреба силе од стране Жандармерије, и за то неко треба да буде кажњен. Постоји јасна процедура, постоје правила службе, али, с друге стране, та бахатост је нешто апсолутно невиђено у модерној историји Србије", рекао је Живковић, некадашњи премијер Србије.

Живковић, који је посланик Нове странке, питао је шта је Андреј Вучић с "недефинисаним обезбеђењем" радио на улици у време када је био забрањен пролаз у једном делу града због Параде поноса.

Живковић је рекао да његова браћа, док је био премијер, нису имала обезбеђење, као ни да обезбеђење није имао чак ни брат Слободана Милошевића и упитао је и како је могуће да обезбеђење има неко ко на то нема право по закону.

Премијеровог брата Андреја Вучића и двојицу пратилаца премијера претукли су у у недељу у центру Београда припадници нишког одреда Жандармерије.

Поједини медији објавили су да је до инцидента дошло када Вучић и обезбеђење нису желели да се легитимишу на позив полиције која је обезбеђивала град током Параде поноса. Премијер Вучић је одбацио те наводе и казао да је његов брат показао личну карту полицајцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару