Читај ми!

"БГ воз" не саобраћа због блокаде депоа

Возови из система београдске градске железнице "БГ воз" јутрос не саобраћају, јер су радници предузећа "Нега кола" током ноћи блокирали поједине пруге и објекте у железничком чвору Београда. Железничка станица делимично одблокирана око пола девет.

"Железнице Србије" саопштавају да су радници предузећа "Нега кола" блокирали депо за електромоторне гарнитуре у Земуну и тако онемогућили да гарнитуре "БГ воза" и "Беовоза" крену из гараже и укључе се у саобраћај.

Радници "Неге кола" блокирали су током ноћи и део железничке станице Београд, због чега је био онемогућен полазак и долазак возова у станицу.

Улазни и излазни колосеци одблокирани су око 8.20, како би се омогућио саобраћај возова, али радници и даље блокирају колосеке на тзв."Јужној плочи" на овој станици.

На "Јужној плочи" се налазе вагони који чекају укључење у саобраћај. То значи да је у потпуности онемогућено њихово укључивање у редован саобраћај, па се путнички транспорт тренутно може организовати само са вагонима који су већ на пругама, наводи се у саопштењу.

Због блокаде је, осим "БГ воза" и "Беовоза", јутрос отказан и међународни воз "Авала" из Београда за Праг, а воз за Скопље је кренуо са закашњењем од 35 минута.

У унутрашњем саобраћају, возови који су током јутра стизали у главни град из правца Пожаревца саобраћали су само до Топчидера, а из правца Новог Сада до железничке станице Нови Београд.

Отказан је и Интерсити воз на релацији Београд-Нови Сад-Београд, са поласком из главног града у 11.15 сати, а из Новог Сада у 14.15 сати.

Предузеће "Нега кола" је државно предузеће чији је оснивач Влада Србије. До 2005. године "Нега кола" је била зависно предузеће српских железница, када су оснивачка права пренета на Владу Републике Србије.

"Железнице Србије" имају пословне односе са "Негом кола" која углавном обавља прање и чишћење вагона, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару