Читај ми!

Словенија помаже ратарима погођеним поплавама

Министарка пољопривреде и заштите животне средине Србије Снежана Богосављевић Бошковић и амбасадор Словеније у Србији Франц Бут, разговарали су о могућностима и ангажману Словеније у пружању помоћи пољопривредним произвођачима који су претрпели штету од поплава.

Снежана Богосављевић Бошковић захвалила је амбасадору Буту на предлозима за сарадњу и истакла да је свака помоћ Словеније драгоцена, саопштило је Министарство пољопривреде, преноси Бета.

На састанку је било речи и о унапређењу сарадње две земље у области аграра и заштите животне средине, уз оцену да је Словенија важан економски и трговински партнер и да има простора за даље унапредење сарадње две земље.

Амбасадор Бут нагласио је спремност Словеније да подржи Србију на путу ка Европској унији, посебно у контексту преговора за скрининге, реформе у пољопривреди, у областима руралног развоја и ветерине, као и развоју сеоског туризма.

Досадашња сарадња две земље у области ветеринарства, безбедности хране и заштите биља донела је одличне резултате, а како је истакнуто, српском Министарству пољопривреде нарочито су драгоцена искуства словеначких колега у процесу евроинтеграција и примени ЕУ стандарда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи