Читај ми!

Дан Центра војномедицинских установа Београд

Центар војномедицинских установа Београд данас је обележио свој дан - 9. јун и 92 године од оснивања, у знак сећања на исти датум из 1922. године.

Припадници те здравствене установе, на општем и специјалистичком нивоу брину о здрављу војних осигураника свих категорија са територије Београда, али и припадника војске са целе територије Србије.

Дан центра његовим припадницима честао је и министар одбране Братислав Гашић нагласивши да они дају значајан допринос заштити здравља професионалних војних лица, чланова њихових породица, војника на добровољном служењу војног рока, кадета...

"Центар представља кључну спону са војним установама секундарне и терцијарне заштите, и са истом пажњом заштите здравља старије популације војних пензионера", навео је Гашић у честитки објављеној на сајту Министарства одбране.

Навео је да су припадници центра и при недавним поплавама "неуморно прихватали и интензивно вршили специјалистичке прегледе суграђана погођених поплавама и радили на здравственом збрињавању током ванредне ситуације у земљи".

"Верујем да ћете и у наредном периоду остваривати запаžжене резултате у области превентивне медицине и пружању услуга опšште медицинске и специјалистичких услуга", навео је Гашић.

Центар војномедицинских установа Београд у свом саставу има три војномедицинска центра за пружање услуга опште и специјалистичке медицинске помоћи - Славија, Нови Београд и Карабурма са истуреним амбулантама опште медицине.

У његовом саставу је и Војномедицински центар хитне помоћи за пруžжање хитне медицинске помоћи и кућног лечења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи