Читај ми!

Марибор поклонио 47.000 евра Краљеву

Градоначелник Марибора Андреј Фиштравец, припадници Добровољног ватрогасног друштва и црквено-школске општине из тог словеначког града донирали су побратимљеном граду Краљеву укупно 47.000 евра за санирање последица недавних поплава.

Фиштравец је градоначелнику Краљева Драгану Јовановићу уручио чек на 40.000 евра, преноси Фонет.

Шест хиљада евра које су прикупили припадници Добровољног ватрогасног друштва биће утрошено за набавку материјала за кречење поплављених кућа, а 1.000 евра представља помоћ мариборске црквено-школске општине црквеној општини у Краљевум.

Двадесетак ватрогасаца из Марибора је претходна два дана помагало у чишћењу и санацији поплављених села Гледић, Раваница и Годачица.

"Од материјалне помоћи битнија је солидарност коју су поплаве донеле, па смо због доброг одазива наших људи за прикупљање морали у Краљево да шаљемо нашег представника да види шта је грађанима најпотребније", рекао је Фиштравец.

Свака породица, чије су куће оштећене, добила је по 160 евра, рекао је Фиштравец, напомињући да ће стићи и помоћ у грађевинском материјалу 

Он је изјавио да припадници ватрогасне јединице нису професионалци, већ добровољни ватрогасци који су и сами издвојили новац од својих зарада, зато што знају да се само тако од једног донираног динара може направити 10.

Од прикупљеног новца ће за око 520 поплављених домаћинстава бити купљено по 25 литара фарбе намењене финалним радовима пред усељење и повратак поплављених у домове.

Средства која је Марибор донирао Краљеву на девизни рачун биће утрошена за санацију штете.

Јовановић је рекао да та помоћ, према прелиминарној процени, треба да буде око 120.000 динара по домаћинству.

Руководства два братска града заједно су прославили празник Свете Тројице литургијом у краљевачкој цркви Свете Тројице. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи