Читај ми!

Крупањ, до нове куће уз помоћ комшија

Штета од поплава и клизишта у општини Крупањ према прелиминарним проценама износи милијарду 553 милиона динара, што је готово четири пута више од годишњег буџета локалне самоуправе. Највећи проблем представљају срушени објекти и клизишта због којих на неким парцелама више није могућа градња.

Кризни штаб је  донео одлуку о локацији на којој ће бесплатно доделити 18 плацева за изградњу нових кућа. Поплаве и клизишта у општини Крупањ срушили су 38 кућа, међутим то није коначан број породица које ће морати да граде нов кров над главом.

За оне који ће морати да нађу ново место за градњу одређена је локација у близини аутобуске станице. 

"Локација је безбедна, тако да ћемо да издамо дозволе чим неко да инструкције да почну да се граде куће. Дозволе ће аутоматски бити издате", каже председник општине Раде Грујић.

Међу онима који нису чекали, већ су уз помоћ пријатеља и комшија почели изградњу новог дома је породица Павловић из Липеновића, која кућу гради на 200 метара од оне коју је бујица однела.

Нова локација сада је безбедна. "Терен је стварно безбедан што се тиче поплаве и клизишта, али никад се не зна шта људе може да задеси", додаје Саво Павловић.

Плац за изградњу нове куће четворочланој породици Павловић поклонио је комшија, а сваког дана на грађевини је и до десетак људи који помажу. Кажу да радо долазе, да помогну колико могу.

У Крупњу ускоро очекују почетак изградње и других кућа, а наредних дана на терену ће бити и екипе Рударско-геолошког факултета које ће испитивати терен како би утврдили које су куће безбедне за људе који би остали на својим огњиштима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи