Читај ми!

Чекајући повратак у своје домове

У београдским прихватилиштима остало је још око две хиљаде људи из поплављених подручја. Код пријатеља, рођака сместило се њих још око 17 хиљада. Ускоро се очекује да сви буду враћени у Обреновац.

Већна ових људи већ деветнаест дана живи у прихватном центру на Сајму. Од пре два дана ту је стигла и група из Арене, после затварања тог највећег прихватилишта.

"Преко стотину нас је дошло из Арене, имамо беле траке", каже човек који сада борави на Сајму.

"Рекли су нам да ће да нас пребаце у Обреновац у хотел, где су труднице и мала деца", прича жена. Свима недостаје кућа.

Услова за повратак кући још нема. И даље су најугроженије месне заједнице у центру Обреновца.

Весна Миленовић, секретар Црвеног крста Србије рекла је да је на састанку са генералом Живковићем обећано од стране локалне самоуправе да ће у року од два дана обезбедити спискове најугроженијих који ће омогућити да Црвени крст своју помоћ усмери на прави начин.

На царини чека више од 100 пошиљки из иностранства. Министарство финансија обећало је да ће убрзати процедуру царињења како не би истекли рокови трајања послате робе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи