Додељена награда "Милан Пантић"

Добитници овогодишње награде за новинарску храброст "Милан Пантић" су фоторепортер агенције Танјуг Немања Јовановић и дописница "Вечерњих новости" из Крушевца Софија Бабовић.

Одлуку је у Београду донео жири који чине представници "Вечерњих новости", УНС-а, НУНС-а, Недељника "Нови пут" из Јагодине и Књижевног клуба "Ђура Јакшић" из Јагодине, саопштио је жири Танјугу.

Конкурс за награду је био отворен до 25. маја, а кандидате за награду су предлагале редакције, удружења новинара, издавачи, жири, појединци, уз писмено образложење.

Јовановић и Павловић су награду добили "за изузетну храброст, упорност и високу професионалност у новинарству", стоји у образложењу жирија.

Награда је установљена у знак сећања на дописника "Вечерњих новости" из Јагодине Милана Пантића који је мучки убијен 11. јуна 2001. године ујутро у ходнику испред свога стана, а убица још није пронађен.

Награда се састоји од повеље и новчаног износа од 100.000 динара, а биће уручена, по традицији, у Јагодини, на дан убиства у Народној библиотеци у Јагодини, после помена који ће се одржати на Градском гробљу у овом граду и полагања цвећа на месту убиства и на спомен бисти Пантићу на тргу који носи његово име у Јагодини.

Ову награду до сада су добили новинари: Југослав Ћосић, Живојин Ракочевић, Мишо Ристовић, Никола Врзић, Владимир Митрић, Загорка Ускоковић, Драгана Зечевић, Дарко Димитријевић, Бранко Станковић, италијански новинар Рикардо Јакони, Александра Белић, Андрија Игић и Иван Радуловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи