Читај ми!

Припреме за коришћење средстава Фонда солидарности

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је да се настављају започете активности на припреми апликације за коришћење средстава из Фонда солидарности, као и припреме за преусмеравање одређених средстава ИПА фондова на пројекте санације последица поплава.

"Након дефинисања најзначајнијих приоритета и процена основних категорија штете биће активирана процедура за одобравање и коришћење средстава из Фонда солидарности", истакла је Јоксимовић у разговору са шефом делегације Европске уније у Србији Мајклом Девенпортом и амбасадорима земаља чланица ЕУ.

Јоксимовићева је обавестила присутне да ће после процене штете и израде плана санације, дефинисања приоритета у обнови и расположивих извора финансирања бити организован наредни донаторски састанак како би се обезбедио координисан приступ у процесу програмирања.

Она је оценила да су паралелно са санацијом последица од поплава у наредном периоду пред Владом веома озбиљне активности на опоравку привреде кроз смањење броја администартивних процедура, побољшање пословног окружења и привлачење страних инвестиција.

Јоксимовићева је, такође, захвалила на помоћи коју је Европска унија упутила Србији у тренуцима када је била суочена са једном од највећих елементарних катастрофа у последњој деценији, наводи се саопштењу из Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи