Читај ми!

Милош Милошевић саслушан у полицији

Градоначелник Шапца у оставци Милош Милошевић саслушан је у полицијској станици у том граду у вези са одбраном од поплава.

Милошевић је, у изјави агенцији Бета, рекао да је полицији предао комплетну документацију о одлукама Штаба за ванредне ситуације пре него што је 16. маја био смењен одлуком Александра Вучића.

Како каже, затражио је да полиција реагује по питању штаба који је настао након тога.

"Предате су све наредбе, записници са састанака и одлуке од 14. маја када сам прогласио ванредне мере и подигао приправност града. Све то је било усклађено са републичким планом одбрана од поплава из месеца марта и по налогу руководиоца одбране од поплава Горана Пузовића. Његове инструкције су реализоване, он се изразио похвално о раду а затим на седници Владе обавестио супротно и покренуо политизацију поплава", рекао је Милошевић.

Милошевић, из странке Заједно за Србију, навео је да је пре три дана град Шабац затражио укидање ванредних мера јер је река Сава испод коте редовних мера, а све службе у граду нормално раде.

"Једина спорна ситуација је такозвани 'Бирманчевићев штаб', он је сам себе произвео у команданта штаба и израдио печат самоиницијативно. Локалној самоуправи није показан ниједан документ којим су Влада или господин Вучић именовали посланика те странке за шефа штаба", рекао је Милошевић и додао да по Закону о ванредним ситуацијама постоји само штаб чији је он шеф.

Милошевић је навео да је поплавни талас искоришћен за покушај смене локалне власти коју у том граду, са стабилном већином 42 од 69 одборника, чини Заједно за Србију, Демократска Странка, СПС, СПО, група грађана Западна Србија и група грађана Село-град. У опозицији су СНС, ДСС и ЛДП.

Штаб за ванредне ситуације који је настао након смене Милошевића водио је у ноћи 16. маја шеф посланичког клуба СНС Бабић, а у јутарњим часовима на то место је дошао генерал Љубиша Диковић. Одласком генерала Диковића место је преузео Бобан Бирманчевић (СНС).

Штаб за ванредне ситуације који води Бирманчевић огласио се путем саопштења за јавност и навео да у граду постоји бојкот јавних предузећа по питањима санације терена након поплава и навео да ће против градоначелника у оставци Милоша Милошевића покренути кривичну пријаву.

Како се наводи у саопштењу пријаве ће бити поднете и против других који су "чињењем и нечињењем" допринели изазивању тешкоћа у раду.

У шабачком Јавном комуналном предузећу "Стари град" демантовали су наводе Бобана Бирманчевића.

Директор тог предузећа Драган Нинковић навео је да је током дана из села Орашац однесено 93 кубна метра смећа а да ће акција бити настављена у селима Мрђеновац, Миокус и Орид.

"Апсолутно је нетачно да постоји бојкот рада на терену. Ми радимо у сарадњи са саветима месних заједница угрожених села и редовно обављамо и друге послове у граду. Што се тиче штаба, постоји само један легалан и формиран по закону", рекао је Нинковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи