Читај ми!

Немачки амбасадор помаже Рачи

Немачки амбасадор у Србији Хајнц Вилхелм посетио је општину Рача, која је недавно попљављена, и уручио помоћ немачке владе у флширанoj води за пиће.

"Ово је мала подршка и помоћ али је уједно и знак солидарности. Србију је задесила велика катастрофа и радује ме што велики број држава и невладиних организација даје свој допринос како би се ублажиле последице катастрофе", рекао је немачки амбасадор, преноси Танјуг.

Помоћ коју данас предајемо преко хуманитарне организације "Хелп", која је добила новац за ургентну помоћ који је одвојила Влада Немачке у укупном износу од милион евра, користиће се за набавку воде и друге потребе, рекао је он.

Вилхелм је подсетио да је немачка влада упутила хитну помоћ за поплављена подручја, као и да је немачка амбасада заједно са делегацијом немачке привреде позвала фирме које раде у Србији да донирају помоћ.

"Изненађени смо одзивом. Немачке фирме су дале не само новац, већ и своје производе и материјалну помоћ у вредности од више милиона динара", рекао је Вилхелм.

Посебно је напоменуо да је од великог значаја да приликом дистрибуције воде не буде грешака и злоупотреба, а председница општине Драгана Живановић је обећала да ће се лично побринути да вода стигне до оних којима је најпотребнија.

Председница општине је задовољна због посете амбасадора Вилхелма и захвалила се немачком народу и хуманитарним организацијама на помоћи.

"Данас смо добили око 20.000 литара воде за најугроженије породице", рекла је она и нагласила да је то веома значајно јер Рача стално има проблема са водоснабдевањем.

"У наредном периоду потрудићемо се да кроз неке пројекте добијемо нове бунаре и финансијску подршку од Немачке", најавила је Живановић.

Она је поновила како се нада да ће уз нове пројекте и подршку немачке владе у наредном периоду моћи да се реши проблем водоснабдевања у Рачи.

Немачки амбасадор је у разговору са локалним званичницима обећао да ће покушати да разговара са потенцијалним инвеститорима и указати им на предности географског и стратешког положаја Раче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи