Лончар: Координатори унапређују здравствену заштиту

Министар здравља Златибор Лончар разговарао је са координаторима тог министарства, истакнутим докторима, који ће водити рачуна о здрављу грађана у целој Србији како би се унапредио систем здравствене заштите.

Координатори задужени за различите области у систему здравствене заштите су уважени професори, академици и лекари - Бошко Ђукановић, Радан Дзодић, Зоран Кривокапић, Маријан Новаковић, Владимир Костић, Зоран Радојчић, Драгана Јовановић, Дана Грујичић, Драган Мицић, Иво Паунових и Предраг Сабљак, преноси Танјуг.

"Ради се о људима који су најбољи које тренутно имамо у Србији, а наш циљ је да оно што се ради код њих на клиникама ради на целој територији земље", рекао је Лончар.

Према речима министра Лончара, координатори ће имати "своје тимове који ће бити задужени за оно што су замислили да се уради" и биће директно на вези са Фондом за здравствено осигурање.

Министар Лончар је навео и да ће они бити укључени у доношење одлука о листама лекова и бити у вези са свима који имају везе са набавком и дистрибуцијом тих лекова.

"То су људи из базе који су сваки дан са пацијентима и најбоље знају шта се тражи и који су проблеми", истакао је Лончар и додао да "неће бити нимало лак посао да промените неке ствар и померите их са неке тачке на којој су били".

Министар здравља је навео да ће задатак координатора бити и да предлажу измене закона, амандмане и све оно што у вези са здравством "посебно водећи рачуна о дефицитарним кадровима и специјализацијама".

Координатори ће бринути и о листама чекања, рекао је Лончар, нагласивши да једино људи из струке могу да поправе ситуацију у тој области.

Министар здравља је најавио и да ће ускоро бити представљен јавности и други део тима координатора за различите области који ће такође чинити истакнути здравствени радници.

Лончар је рекао и да су листе чекања пацијената за преглед и операције урађене и да ће бити објављене следеће недеље на сајту Министарстава здравља.

Министар здравља је навео да ће на сајту тог министарства све бити транспарентно објављено и да се нада да ће координатори "најкасније за две седмице, када они сагледају све то као и капацитете (који су на располагању) која су решења да се то уради".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару