Читај ми!

Хуманост без граница

Речна јединица Управе царина прва је притекла у помоћ мештанима обреновачких села. Уместо државне границе, једни друге су срели на оној која значи живот.

Вода је до кровова у селима Дражевац, Лисопоље, Конатице у околини Обреновца дошла за само неколико сати. Мештани још ниси били свесни шта се догађа, када је до њих прва и једина стигла речна јединица Управе царина. Десеторица момака са једним чамцем. Не по наредби, већ из жеље да помогну.

Људи и деца су ту били на столицама. Да се ми нисмо појавили претпостављам да се не би завршило срећно, каже шеф речне јединице Управе царина Предраг Ђуровић.

Како истиче, он и његвои људи кроз воду су долазили и враћали се најкраћим путем да би што више људи евакуисали.

Река је брзином Таре текла кроз село. Спасиоци су били на терену три дана непрекидно док нису избавили и последњег човека.

"Најтеже нам је пала ситуација са дечицом. Буквално су нам сузе кренуле на очи када смо их узимали и стављали у чамце, били су голи и боси са цуцлама. Те сцене памтићемо до краја живота", истиче Ђуровић.

За помоћ мештанима, више нису потребни чамци.

А у чамцу који је био спас за стотине људи, као амајлија, остао је део гардеробе спасеног детета. Спасиоци не заборављају, потражиће евакуисане и још једном им помоћи пошто се вода повуче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи