Читај ми!

Штета на инфраструктури више од 250 милиона евра

Прелиминарне процене показују да је на критичној инфраструктури - саобраћајној, енергетској и телекомуникационој, причињена штета која премашује 250 милиона евра, навела је потпредседница владе Зорана Михајловић у разговору са делегацијом Одбора немачке привреде за источнуу Европу.

Михајловићева, која је и председник владине Комисије за утврђивање штете од елементарних непогода, нагласила је да ће у најкраћем року бити завршен посао око процене штете, уз ригорозну контролу података које буду доставиле локалне самоуправе.

Немачка делегација се интересовала и за планове владе кад је реч о санацији штете на енергетској инфраструктри и приоритетним пројектима у том сектору, имајући у виду да немачке компаније располажу најсавременијом технологијом, посебно у области обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности и заинтересоване су да се укључе у послове обнове.

На састанку којем је присуствовао и немачки амбасадор Хајнц Вилхелм, оцењено је да је, након природне катастрофе која је задесила Србију, неопходно што пре обновити инфраструктуру и стамбене објекте у угроженим подручјима и радити на унапређењу система за одбрану од поплава.

Немачку делгацију предводио је извршни директор Одбора Рајнер Линднер, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи