Читај ми!

Град продаје возила у хуманитарне сврхе

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је плац "Паркинг сервиса" на којем су изложена 263 службена возила у власништву различитих градских јавних предузећа, која ће бити продата на јавном надметању. Новац од продаје биће уплаћен у Фонд за санацију штете од поплава.

Грађани ће од четвртка моћи да разгледају изложене аутомобиле смештене на паркингу код Бувље пијаце на Новом Београду, а јавно надметање ће бити одржано у суботу, 7. јуна, у Центру "Сава", преноси Танјуг.

Књиговодствена вредност изложених аутомобила је око 60 милиона динара, а, како је рекао Мали, сав новац који буде добијен продајом биће усмерен у хуманитарне сврхе, односно у Фонд за збрињавање угрожених и санацију штете од поплава.

"Ово је добар пример којим показујемо наш начин размишљања који подразумева рационално понашање и уштеде, а с друге стране, има и хуманитарни карактер", рекао је Мали са којим је плац обишао и градски менаџер Горан Весић.

Градоначелник је објаснио да је пре три седмице издао налог да се уради анализа коришћења возног парка у градској управи и тада је утврђено да у свим градским ЈКП има 908 возила која се користе.

Према његовим речима, утврђено је да од 908 возила скоро 30 одсто, односно 263, јесте вишак, и она ће бити продата на аукцији.

"Решили смо да променимо политику коришћења службених возила како би она била коришћена рационално, како не би била без контроле и на располагању 24 сата", рекао је Мали.

Он је навео да ће продаја аутомобила бити само једна од мера за рационализацију градске управе, која сада смањује трошкове и непотребне расходе и троши само онолико колико се заради.

Мали је рекао и да су неки од аутомобила који се продају веома луксузни, да имају аутоматске мењаче, да један од њих има мотор од 5.700 кубика, чија регистрација кошта 270.000 динара.

Оглас за продају аутомобила ће сутра бити објављен у средствима јавног информисања, а на сајтовима медија биће и детаљан списак свих аутомобила.

Возила се купују у виђеном стању и могу се разгледати од сутра до 5. јуна, од 10 до 15 сати. Право на учешће у поступку продаје имају правна и физичка лица која уплате депозит од 20 одсто процењене вредности возила на рачун јавног предузећа у чијем је власништву возило за које су заинтересовани.

Учесницима аукције који не купе возило депозит ће бити враћен у року од пет дана од јавног надметања.

Најскупље возило је марке "рено латитуде" произведено 2011. а које је процењено на 2,32 милиона динара. Међу скупљим возилима је теретни аутомобил марке "исузу" произведен 2007. који је процењен на 2,1 милион динара. На продају су и повољнији аутомобили са почетном ценом од 18.000 динара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи