Читај ми!

Санација терена у шабачким селима

Штаб за ванредне ситуације града Шапца саопштио је да и даље ради на санацији терена у селима Миокус, Мрђеновац и Орашац, које је поплавила Добрава. На санацији се ради и у Мајуру, где је ситуација алармантна због високог нивоа подземних вода и изливања септичких јама.

У току дана на локацији Мајура биће постављена пумпа капацитета 30.000 литара у минути, преноси Танјуг.

Како наводе из Штаба, ниво воде у свим местима опао је за 10 до 15 центиметара, захваљујући заједничком ангажовању екипа из Аустрије, Сектора за ванредне ситуације, шабачког "Водовода" и Водопривредног предузећа "Сава".

Епидемиолошка ситуација је под контролом, али се спроводе превентивне мере дезинфекције на путним правцима који воде из подручја у којима се још увек налази вода из полавног таласа, како би се спречила појава и ширење заразних болести.

Штаб за ванредне ситуације упозорава возаче да су дезо-баријере постављене на пет пунктова на уласцима у град из свих праваца и да вожњу прилагоде ситуацији.

Стручне службе Завода за јавно здравље обавиле су дезинфекцију пруге кроз индустријски круг "Зорке" до фабрике "Бели лимови", ради безбедног транспорта материјала и саобраћај је нормализован.

Водоснабдевање је уредно и вода је исправна, а у свим селима где постоји потреба, допрема се флаширана вода и распоређене су цистерне.

Све школе на градском и сеоском подручју редовно изводе наставу, а са радом су почели и сви вртићи осим вртића "Бајка" у насељу Тријангла.

Контрола поврћа на пијацама врши се свакодневно, а произвођачи су и даље у обавези да код шефова месних канцеларија обезбеде потврде да роба није из поплављеног подручја.

Сточна храна и даље се дели на пункту у пољопривредној школи, има је у довољним количинама, а приоритет су пољопривредници из поплављених села, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи