Читај ми!

Споразум Синдиката ЕПС-а са Владом

Потписан Споразум Синдиката ЕПС-а, Владе Србије и пословодства, којим су испуњени готово сви захтеви синдикалаца. Нису испуњени само захтеви који се односе на изузимање ЕПС-а из примене Закона о забрани запошљавања у јавном сектору и изузимање из система умањења зарада у јавном сектору.

Синдикат радника Електропривреде Србије потписао је Споразум с Владом и пословодством компаније којим су испуњени скоро сви захтеви радника, осим изузимања ЕПС-а из примене Закона о забрани запошљавања у јавном сектору.

Како је саопштио синдикат ЕПС-а, није постигнут ни договор о изузимању из система умањења зарада у јавном сектору већих од 60.000 динара, јер техничка Влада Србије нема услове да мења Закон о умањењу нето прихода у јавном сектору.

После вишенедељних преговора, споразум је постигнут и Синдикат наводи да се прекидају све активности у вези с раније најављеним штрајком.

У преговорима су учествовали представници Синдиката радника ЕПС-а, министар финансија Лазар Крстић, министарка енергетике Зорана Михајловић и послводство ЕПС-а на челу с вршиоцем дужности директора ЕПС-а Александром Обрадовићем.

Постигнута је сагласност за укључиваје синдиката радника ЕПС-а у радне тимове за израду предлога закона о раду, закона о приватизацији, закона о стечају и закона о штрајку.

С представницима Владе Србије је договорено да се побољшају услови рада неопходни за функционисање електроенергетског система.

Синдикат радника ЕПС-а наводи да није сасвим задовољан исходом преговора, али наводи да разуме економске и политичке услове због предстојећих парламентарних избора.

Синдикат ЕПС-а захтевао је и позајмицу за запослене од 50.000 динара, а како је речено агенцији Бета, постигнут је договор о исплати позајмице, али се још не зна колика ће она бити.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару