Читај ми!

Апелациони суд: Политички притисак функционера ДС-а

Функционер ДС-а Владимир Тодорић врши политички притисак на новосадски Апелациони суд тиме што коментарише његове пресуде, саопштио Колегијум тог суда. Колегијум реаговао на Тодорићеву изјаву да је "запрепашћен и згрожен" одлуком тог суда којом је укинута пресуда за убиство Владиславе Червенко.

Колегијум Апелационог суда у Новом Саду оценио је да функционер Демократске странке (ДС) Владимир Тодорић врши политички притисак на суд тиме што коментарише његове пресуде.

Суд је реаговао поводом изјаве Тодорића, председника Одбора Демократске странке за правосуђе, који је рекао да је "запрепашћен и згрожен" одлуком Апелационог суда у Новом Саду којом је укинута пресуда за убиство Владиславе Червенко.

"Овакву изјаву носиоца политичке функције оцењујемо непримереном и истовремено недозвољеним уплитањем политике у вршење судске власти и то са циљем да се наруши углед судске власти, а учесници и жртве у том поступку, као и шира јавност - узнемире, што је и резултирало окупљањем групе грађана испред зграде правосудних органа у Новом Саду", пише у саопштењу Колегијума.

Тридесетак грађана протестовало је јуче испред зграде суда у Новом Саду због одлуке суда да наложи понављање поступка у којем је Даријан Мусић из Новог Сада осуђен на 35 година затвора због убиства манекенке Владиславе Червенко.

Колегијум Апелационог суда саопштио је да протестна окупљања грађана додатно отежавају и ометају рад судова и судија.

"Указујемо јавности на то да је судска власт непристрасна, независна и самостална у односу на две друге гране власти, и да се судске одлуке доносе у поступку који је строго уређен законом и те одлуке су подложне оцени само од стране виших судских инстанци", истиче се у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару