Блокаде пруга и улице у Краљеву

Штрајкачима краљевачке Фабрике вагона који блокирају пруге ка Косовској Митровици и Рашки, придружило се тридесеторо запослених у предузећу "Пластметал". Истовремено, тридесетак бивших радника Фабрике вагона накратко је блокирало једну улицу у Краљеву.

Председник штрајкачког одбора ФВК Ненад Терзић рекао je да ће радници наставити блокаду пруге ка Косовској Митровици и Рашки због више од 15 неисплаћених плата, неоверених здравствених књижица и неповезаног радног стажа.

Објаснио је да у понедељак на састанку штрајкача у Министарству привреде Србије у Београду "није било ничег конкретног".

"Обећана су нам два минималца од којих радници Фабрике вагона буквално неће имати ништа јер су презадужени, а од исплате минималаца ће вероватно корист имати само банке преко којих ћемо вратити минусе на рачунима", рекао је Терзић.

Истакао је да ће се блокада пруге наставити, али неће бити блокаде улица у Краљеву.

Радници "Пластметала" придружили су се блокади пруге јер им плате нису исплаћене од децембра 2012. године.

"Већ девет месеци смо у штрајку. Ишли смо у Агенцију за приватизацију и Министарство рада и социјалне политике, али без исхода, и девети је месец како чекамо да нам буду исплаћене зараде, оверене књижице и повезан радни стаж", изјавила је Славица Ивановић, радница "Пластметала".

Тридесетак бивших радника "Магнохрома" пре подне је накратко блокирало саобраћај у Улици војводе Путника у Краљеву испред зграде Полицијске управе, у знак протеста што им, упркос правоснажним судским решењима, нису исплаћене плате.

"Још нам није исплаћено 20 одсто од наших зарада и камата које смо добили судским путем, правоснажно, а већ три године протестујемо због тога", рекао је бивши радник "Магнохрома".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару