Железничари траже смену директора

Око 200 радника извршних служби Железница Србије и Унија синдиката српских железница траже смену директора. Раници тврде да Драгољуб Симоновић лоше води предузеће, а Симоновић да има подршку запослених у Железници да се избори са криминалом и корупцијом.

Синдикат извршних служби Железница Србије и Унија синдиката српских железница са око 200 радника одржали су једночасовни протест у Београду предавши Влади Србије захтев за смену генералног директора тог предузећа Драгољуба Симоновића.

Они су се окупили у подне у парку испред Железничког музеја тражећи да влада смени Симоновића због, како тврде, лошег управљања Железницама Србије.

Симоновић је тим поводом изјавио Танјугу да тај протест у ствари подржавају радници само једног од око 28 синдиката Железница, као и да су му од четири репрезентативна синдиката, радници три синдикалне организације дале подршку и не учествују у протесту.

Он је казао да је највећи број радника и синдиката који припадају Унији синдиката српских железница одустао од штрајка и да је протест, поред Синдикат извршних служби Железница Србије, подржао и само мањи број окупљених око председника Уније синдиката Бранислава Петровића.

"То доказује да имам подршку запослених у Железници да се изборим са криминалом и корупцијом", рекао је Симоновић и додао да се управо буне они који су највише погођени његовим напорима.

Председник Синдиката извршних служби Железница Србије Небојша Никић је рекао новинарима да је Симоновић приватизовао железницу коју води, како је рекао, са својих пет људи и оптужио га за разне малверзације у пословању.

Никић је казао да би државни органи требало да истраже како су продати стари железнички вагони као старо гвожђе и због чега ће железнице морати да плате 7,5 милиона евра пенала за неповучене кредите.

Он је додао да се Симоновић хвали како је побољшао пословање Железница Србије, док то предузеће има годишњи губитак од око 15 милијарди динара.

Одговарајући на те оптужбе, Симоновић је рекао да се пенали плаћају због тога што претходно руководство није повлачило кредите и да је он максимално убрзао процедуре које морају да се испоштују.

Симоновић је рекао да поједини синдикалци не могу да прихвате укидање привилегија "које нема ни председник државе" и да око 18.500 запослених у железницама трпи велику штету због привилегија које има око 20 синдикалаца.

Симоновић је казао да је Никић као услов за отказаивање протеста тражио од њега да смени три директора, што није прихватио.

"Па не могу синдикати да смењују и постављају директоре и шефове који им одговарају", нагласио је Симоновић додајући да док је он директор то неће моћи.

Симоновић је додао није спречавао раднике да дођу на протест.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару