Амбасада Русије: Радници су били жртве

Радници који су се вратили из Сочија били су жртве српских фирми-мешетара, незаконитих посредника, саопштено је из Амбасаде Русије у Србији. Истакнуто је да је амбасада у сарадњи са руским властима дала значајан допринос решавању проблема радника.

Амбасада Русије у Србији жали због тога што су десетине српских држављана постале жртве српских фирми-мешетара, непоштених људи, које су се незаконито представљале као посредници и упућивали у Сочи раднике, чиме се кршило српско и руско законодавство, наведено је у саопштењу Амбасаде Русије у Београду.

Амбасада Русије је дала позитивни допринос регулисању овог проблема у тесној сарадњи са руским властима, наведено је у саопштењу.

Посебно истичемо, да се "Олимпстрој" не бави запошљавањем радне снаге из иностранства, наведено је у саопштењу уз напомену да "Олимпстрој", државно предузеће које се бави изградњом олимпијске инфраструктуре у Сочију, исправно и на време испуњава своје финансијске обавезе према подизвођачима, који су, такође, обавезни да се придржавају преузетих обавеза у стриктној сагласности са руским законодавством.

На Олимпијском градилишту у последње 3-4 године биле су ангажоване десетине српских фирми и више од 5.000 квалификованих стручњака и радника из Србије, док генерално у Русији данас ради више од 60.000 српских држављана, подсетила је Амбасада Русије у Београду.

Ти људи поседују званична документа, добијају пристојну плату, плаћају порезе.

Принципијелно је важно да огромна већина Срба у Русији савесно поштује радно и миграционо законодавство, наведнео је даље у саопштењу.

Углед српских компанија, српских стручњака у Русији јако је висок, истакнуто је у саопштењу, али руске власти, како се истиче, полазе од тога да ће српске компаније узети у обзир руско законодавство приликом одабира и упућивања српских стручњака за Русију, а да ће надлежни српски органи регулисати питања са компанијама-мешетарима и у пуној мери заштити права преварених људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару