Читај ми!

Родић и Диковић уз градитеље цевовода

Градилиште цевовода са изворишта Сушичко врело, који се гради да би Ужице поново имало пијаћу воду, посетили министар одбране Родић и начелник Генералштаба ВС Љубиша Диковић. Радови на цевоводу иду предвиђеном динамиком, рекао Родић.

Министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишли су радове на изградњи цевовода, намењеног решавању проблема у водоснабдевању Ужица, а том приликом је истакнуто да ће вода кроз цевовод потећи у предвиђеном року.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, градња цевовода с подзлатиборског изворишта Сушичко врело, увелико одмиче, а на тим пословима су 12 дана ангажовани и припадници Војске Србије.

Родић и Диковић су обишли терен на коме је траса цевовода, дуга око 1,5 километара, скоро сасвим постављена и то заједничким радом војске и ужичке фирме "Јединство" .

Министар Родић је истакао да су се на терену упознали са обављеним радовима чија се реализација обавља у складу са предвиђеном динамиком.

"Треба очекивати да ће вода за Ужице кроз овај цевовод потећи у утврђеном року. Потом следе даље активности на прочишћавању ужичког водосистема", рекао је Родић.

Родић је истакао да сви припадници Војске, који су ангажовани на том градитељском задатку, исказују највећи могући степен ангажовања, уз свакодневни рад на тешком терену који траје 24 сата.

Војска Србије је, како је додао, прихватила и обавезу да за грађане Ужица изгради одговарајућу путну инфраструктуру.

Родић је објаснио да ће бити изграђена приступна путна комуникацијска веза од изворишта Сушичко врело до фабрике воде, чиме ће ново извориште бити доступније, пре свега, зарад контроле квалитета воде, да се никад више не понови сличан акцидент.

Командир војне радне групе која гради цевовод мајор Славко Продановић рекао је да војска од Божића, без дана паузе, неуморно ради на припремним пословима и постављању цевовода.

Продановић је додао да војска прави и прилазне путеве и уређује корито Ђетиње на којој су направљене две мање бране.

Цео подухват је, како је рекао, драгоцено искуство и за старешине и за војнике, а посебно их покреће и мотивише сазнање да то много значи народу у ужичком крају.

Родић и Диковић су и претходног викенда обишли војнике који раде на изградњи цевовода, а данашњем обиласку су присуствовали државни секретар Министарства одбране Зоран Ђорђевић и командант Друге бригаде бригадни генерал Маринко Павловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи