Протест ратних ветерана

У Крагујевцу одржан протест чланова Удружења ратних ветерана инвалида и породица погинулих бораца. Траже хитно доношење Закона о борачко инвалидској заштити и системско решавање њиховог статуса.

Чланови Удружења ратних ветерана инвалида и породица погинулих бораца протестовали су код споменика Крагујевчанима погинулим у ратовима деведесетих година, тражећи хитно доношење Закона о борачко инвалидској заштити и системско решавање њиховог статуса.

Њихови представници, по речима Горјана Јаковљевића, секретара РВИ Крагујевца, од премијера Дачића, добили су само обећања, а не  гаранције да ће бити испуњена њихова људска и борачка права, исплата ратних дневница и унапређење положаја бораца, којих у Србији има више од 500.000.

Каже да су борци у Србији обесправљени, сиромашни и болесни, да живе од милостиње, а да држава ништа не предузима.

Драган Ђорђевић, председник Удружења ратних ветерана, инвалида и породица породица погинулих бораца Србије, апелује на државу да се хитно измени и допуни Закон о борачко инвалидској заштити, из 1998 године, који свим учесницима рата не гарантује иста права.

Учесници скупа у Крагујевцу, најављују протесна окупљања и у другим градовима Србије, све док не буду испуњени њихови захтеви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи