Читај ми!

Божовић за бољу сарадњу са Белорусијом

Добра полицијска сарадња Србије и Белорусије може да се унапреди разменом искустава, посебно у борби против организованог криминала и корупције, рекао државни секретар МУП-а Владимир Божовић.

Државни секретар МУП-а Владимир Божовић састао се са деканом Полицијске академије МУП-а Белорусије генерал-мајором полиције Владимиром Бачилом.

Поред сарадње Mинистарстава унутрашњих послова Србије и Белорусије у области полицијског образовања, потребно је да се унапреди сарадња и у области размене искустава у обављању полицијских послова, а посебно у области борбе против организованог криминала и корупције, поручио је Божовић.

Божовић је рекао да је ту сарадњу потребно остварити не само на билатералном плану, него и у оквиру Мисије ОЕБС, саопштено је из МУП-а.

Нагласио је да су од великог значаја за образовање полицијског кадра стална размена искустава, знања и најбољих пракси.

Бачила је најавио долазак 10 представника КПА Белорусије (предавача и шефова катедри) у Београд у првој половини ове године, како би се детаљније упознали са методиком рада Криминалистичко-полицијске академије и разменили искуства, након чега би уследила узвратна посета српских представника Белорусији.

Декан Полицијске академије борави у радној посети Београду, на позив декана Криминалистичко полицијске Академије Горана Милошевића и продекана Срђана Милашиновића.

Састанку је присуствовао и амбасадор Белорусије у Београду Владимир Чушев, као и начелник Управе полиције Министарства унутрашњих послова Србије генерал полиције Младен Курибак са сарадницима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи