Читај ми!

Крушевац шаље воду Ужичанима

У жељи да помогне Ужичанима, Крушевац обезбедио два шлепера са укупно 50.000 литара воде и још десет мањих цистерни. Градске власти Ужица заказале седницу скупштине на којој ће се расправљати о стању језера Врутци.

Град Крушевац је обезбедио два шлепера са укупно 50.000 литара воде у балончићима и још десет мањих цистерни са водом градског Водовода, а та помоћ ће сутра бити допремљена Ужичанима, саопштено је из крушевачке управе.

Наведено је да се посебно припрема шлепер здраве пијаће воде, флаширане у боцама од по пола литра, за потребе Дечјег одељења ужичке Болнице

Градоначелник Крушевца, Братислав Гашић је рекао да ће Крушевац помоћи колико актуелне прилике дозвољавају, те да очекује да ће, с обзиром на то да је Влада тај проблем сврстала у проритете, Ужичани у најскорије време дугорочно и трајно решити питање водоснабдевања.

Председник Скупштине града Ужица Радиша Марјановић заказао је за среду седницу на којој ће се, по захтеву одборника опозиције, расправљати о извештајима поводом стања у акумулацији Врутци, квалитету воде, као и спроведеним мерама за решавање насталог проблема, саопштено је из Градске управе.

На седници ће одборницима бити поднети извештаји Градског штаба за ванредне ситуације, Водовода, Завода за јавно здравље и Агенције за заштиту животне средине из Београда.

Пред ужичким одборницима наћи ће се и петиција грађана Ужица, коју је покренула неформална група грађана "Борба за живот Ужица" за хитну санацију језера Врутци, која је упућена Влади и председнику Републике Томиславу Николићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи