Читај ми!

Манифестација "Београд најмлађима"

Испред Старог двора организована манифестација "Београд најмлађима". Повод је прослава православне Нове године а председник Привременог органа Београда Синиша Мали рекао је да је она поклон најмлађима и пожелео Беграђанима да име се испуне све жеље у 2014. години.

Поводом прославе православне Нове године испред Старог двора организована је манифестација "Београд најмлађима". Председник Привременог органа Београда Синиша Мали пожелео је Београђанима да им се у 2014. години све жеље испуне.

Мали је, отварајући манифестацију, рекао да ће на њој данас учествовати много кловнова, гутача ватре, да ће бити организоване позоришне представе и да ће удружење "Свибор" најмлађе упознати с древним вештинама витезова.

"Велико ми је задовољство да отворим ову манифестацију образовно-забавног карктера. Биће за сваког по нешто и ово је поклон града најмлађим суграђанима", рекао је Мали.

Малишанима је пожелео да се радују и уживају у данашњој манифестацији која ће трајати до 20.00 часова.

На манифестацији су подељени и пакетићи домовима за децу без родитељског старања и деци с посебним потребама.

Приликом отварања скупа речено је и да се он организује са скромним финансијским средствима, али да има богат садржај.

Током манифестације биће одиграна и представа "Спортакус спасава спорт у Србији", а најмлађе посетиоце и њихове родитеље анимираће и српски средњовековни витезови, чије вештине ће им приближити чланови удружења "Свибор".

Глумци позоришта "Дадов" читаће деци бајке, а ди-џејеви ће пружити музичку подршку манифестацији.

Град је позвао малишане да учествују у акцији "Нацртај најлепши део града", а најбољи радови ће бити награђени слатким пакетићима.

Сви цртежи учествују у главној томболи за веће пакетиће, а накнадно ће бити изложени у Скупштини града ради организовања аукције и прикупљања средстава за неки од домова за напуштену децу.

Организован је и пратећи програм на више пунктова где ће деца моћи да учествују у школи цртања, да праве фигуре главних обележја Београда од глине, сликају се са спортистима клубова Црвена Звезда и Партизан и друже са гутачима ватре, кловновима на штулама и жонглерима.

На прилазу Скупштини изложен је велики број штандова са рукотворинама, сувенирима, играчкама, етно детаљима и слаткишима.

Малишани и њихови родитељи испред Скупштине града могу да виде и олдтајмер аутомобиле, а један од њих довезао је некадашњи министар културе и директор музеја аутомобила Братислав Петковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи