Читај ми!

Краљево, протест радника Фабрике вагона

Група радника Фабрике вагона протестовала у Скупштини Краљева. Траже хитну исплату бар неколико плата, да им буду повезане три године стажа и оверене здравствене књижице. Последњу плату добили су у мају прошле године.

Више од 200 радника Фабрике вагона протестовало је због веома лошег стања у фабрици. Јутрос су ушли у салу Скупштине Краљева, тражећи да им се исплати близу 20 заосталих плата, повезивање радног стажа и овере здравствене књижице.

Представник Агенције за приватизацију Александар Шарић, који се састао са њима, најавио је да ће њихове захтеве пренети надлежним министарствима.

Штрајкачи нису желели да изађу из Скупштине док не добију потврду да ће с њима разговарати први потпредседник Владе Александар Вучић и министар привреде Саша Радуловић.

Међутим, нешто после 11 сати изашли су из Скупштине града и заказали ново окупљање на истом месту за сутра у осам ујутро.

Радници Фабрике вагона последњу плату добили су у мају прошле године.

"Ово је задњи покушај да се алармира држава да све не би прерасло у неконтролисан протест", рекао је председник Индустријског синдиката Фабрике вагона Момчило Вилотијевић. 

Штрајкују већ седам месеци, а још није испуњен ниједан од захтева које су поставили као услов да би се вратили на посао.

"Држава је власник, она саставља менаџмент, она је газда, од ње нисмо примили 21 плату", истакао је радник фабрике Владимир Кнежевић.

Штрајкачи су упозорили и да је могућа радикализација протеста, уколико им не буду испуњени захтеви. У том случају блокираће Ибарску магистаралу или пругу којом саобраћају возови који превозе "Фијатова" возила из Крагујевца.

Радници Фабрике вагона, који су у штрајку од јуна, у два маха су, 3. октобра и 5. децембра организовали протесте испред Скупштине града.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи