Како бити срећан

Књиге које нас уче како да квалитетније и успешније живимо годинама су међу најчитанијима. Појавили су се и програми и радионице чији је циљ да полазници науче да лакше и лепше пролазе кроз живот.

Већина људи је склона веровању да је срећа судбина или да зависи од других. Да је срећа ипак ствар одлуке сваког од нас прочитаћете и у водичима за квалитетнији и успешнији живот. Неке од тих књига већ годинама су међу најпродаванијима у књижарама.

"Промените мисли и променићете живот", тврди Синиша Убовић, глумац, али и један од водећих учитеља у области личног раста и развоја у овом делу Европе, први лиценцирани тренер програма који је осмислила Лујза Хеј.

Његова књига "Моћ је у вама" променила му је живот, а "Пут промене" је његова прича, својеврсни путоказ свима који су одлучили да прихвате одговорност за сопствени живот.

"Једна од најважнијих лекција коју имамо на свом животном путу јесте да прихватимо и заволимо себе, да кажемо себи да је потпуно у реду да будемо што јесмо, да је потпуно у реду да будемо доследни себи. Тек кад прихватимо суштински себе и своје потребе тек тада ћемо бити спремни да се загледамо у себе и да креирамо живот на начин који нама највише одговара", каже Убовић.

Радионице Синише Убовића не нуде трајну срећу, али кроз групни рад учи се како се носити са свакодневним изазовима и како усмерити живот у жељеном правцу.

"Да се не фокусирамо на оно што немамо него на оно што имамо у животу, да не бринемо толико јер је једна емоција која није корисна и не води никаквој акцији и да оно што желимо да нам се пружи у животу, да научимо да дамо себи сами", каже Мариана Аранђеловић.

Осим о емоцијама, важно је водити рачуна о здрављу, исхрани, неговати тело и задовољити сва чула, каже Драгана Јовановић, учитељ јоге и тренер за лични развој. Петнаест година негује холистички приступ животу . Књига "Срећа је у нама" резултат је њеног трагања за собом.

"Холистички приступ значи да ми постојимо на више нивоа наше личности, постојимо у физичком, емотивном, енергетском, менталном нивоу и то значи да једноствано једним приступом можемо да обухватимо све то и уколико смо ми у хармонији са свим тим нивоима, једноставно једним приступом можемо да обухватимо све то и уколико смо ми у хармонији са свим тим нивоима, једноставно живот тече у једном добром правцу", каже Драгана Јовановић, која је и оснивач центра "Лајф".

Како је сваки човек свет за себе, различити смо и свако од нас трага за приступом који му највише одговора.

"Јога ми помаже да будем приснија и да лакше прихватим клијенте и клијенти мене, да ми кичма не страда, јер ми је положај овај, тако да без јоге не знам како би опстала, у овом лудилу данас међу људима", каже Милица Јевтић, професионални шминкер.

"Дисциплина је јако важна када човек схвати оно што је за њега битно и да је најважније да у томе буде истрајан, да има ту неку праксу коју спроводи редовно и сигурно ће резултати доћи", сматра Драгана Балић, инструктор јоге.

Намеће се закључак да је најбитније - живети у садашњости и ићи својим путем.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи