Читај ми!

Београд, новогодишња забава за децу

Поводом прославе српске Нове године, на платоу испред Старог двора биће одржана манифестација "Београд најмлађима". Малишане ће забављати српски средњовековни витезови, кловнови, играчи на штулама, гутачи ватре и дечји хорови.

На платоу испред Старог Двора у Београду биће организована манифестација "Београд најмлађима", поводом прославе српске Нове године, а малишане ће забављати аниматори, кловнови, играчи на штулама, гутачи ватре и дечји хорови.

У организацији града Београда манифестација ће се одржати од 14 до 20 часова, а биће одиграна и представа "Спортакус спасава спорт у Србији".

Најмлађе посетиоце и њихове родитеље ће, како је најављено из града, анимирати и српски средњовековни витезови, чије вештине ће приближити чланови удружења "Свибор", док ће глумци позоришта "Дадов" читати деци бајке, а ди-џејеви пружити музичку подршку.

Скуп ће отворити председник Привременог органа Синиша Мали, а град је позвао малишане да учествују у акцији "Нацртај најлепши део града". Најбољи радови ће бити награђени слатким пакетићима.

Како је рекла помоћница градског секретара за привреду задужена за туризам Тијана Маљковић, за децу која донесу цртеж Београда предвиђени су слатки пакетићи - ушећерена јабука, лизалице, бомбоне, шећерна пена.

Сви цртежи учествује у главној томболи за веће пакетиће, а накнадно ће бити изложени у Скупштини града, ради организовања аукције и прикупљања средстава за неки од домова за напуштену децу.

Како је Тијана Маљковић навела, организован је и пратећи програм на више пунктова, где ће деца моћи да учествују у школи цртања, да праве фигуре главних обележја Београда од глине, сликају се са спортистима клубова Црвена Звезда и Партизан и друже са гутачима ватре, кловновима на штулама, жонглерима.

На прилазу Скупштини биће велики број штандова са изложеним рукотворинама, сувенирима, играчкама, етно детаљима и слаткишима.

Град је за тај догађај одвојио скромна новчана средства али, како истиче, садржај манифестације је богат и разноврстан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи