Честитке поводом Божића

Верницима који Божић славе по јулијанском календару, празник данас честитали државни функционери и лидери политичких партија.

Председник Србије Томислав Николић честитао је данас Божић српском патријарху Иринеју, свештенству и грађанима који празник славе по старом, јулијанском календару.

"Желим свим грађанима Србије православне вероисповести да најрадоснији хришћански празник проведу у миру и радости", навео је Николић.

Премијер Ивица Дачић је у име Владе Србије, и у своје име, пожелео да велики празник свима донесе здравље, љубав и наду.

И први потпредседник Владе Александар Вучић честитао је Божић свештенству и верницима Српске православне цркве.

"Свим верницима који Божић славе по јулијанском календару, упућујем најискреније честитке уз жељу да овај најрадоснији хришћански празник проведу са најближима у миру, љубави и благостању", наводи се у Вучићевој честитки.

Нека вам Божић донесе личну и породичну срећу, здравље и напредак, веру и наду у боље сутра, пожелео је Вучић.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић у име министарства и у своје име честитао је празник, са жељом да божићне дане проведу са најближима у благостању и љубави.

"Најрадоснији хришћански празник прилика је да се подсетимо да појединачним и заједничким успесима, уз међусобно разумевање и поштовање, градимо богатију, успешнију и толерантнију државу за нас и наше потомке. Мир Божји, Христос се роди", наводи се у честитки министра Селаковића.

Министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић честитали су Божић припадницима тог министарства и оружаних снага.

"У сусрет великом хришћанском празнику, желим вам пуно Божјег благослова, мира, здравља, среће и успеха у раду и да радост празничног весеља поделите у здрављу и срећи са својим најближима", навео је Родић у честитки.

"Желим да празник проведете у миру и добром расположењу, делећи радост рођења Господа Исуса Христа са својим најмилијима", навео је Диковић у честитки.

И директор Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић честитао је божићне празнике и нову, 2014. годину патријарху српском Иринеју, епископима, свештенству, монаштву, културним, образовним и информативним установама и верницима Српске православне цркве.

"Нека нас радост рођења Сина Божјег надахне на сталну борбу са слабостима и искушењима, остварујући највише људске вредности и врлине на путу који су нам трасирали сви Божји угодници рода српског", поручује се у честитки.

Верницима и свештенству који Божић славе сутра, председник Владе Војводине Бојан Пајтић честитао је празник.

"Од срца желим да Бадње вече и дани Божића обележе радост и спокој, као и да уз добро здравље и личну срећу атмосфера мира, разумевања и међусобног поштовања буду прва одличја свих наших живота. Мир Божји, Христос се роди!", поручио је Пајтић.

Председник Привременог органа Града Београда Синиша Мали је, у име тог тела, честитао Божић Српској православној цркви и Београђанима који тај празник прослављају по јулијанском календару.

"Нека нам Божић донесе срећу, радост и наду да, као и до сада, негујемо љубав, толеранцију, поштовање и разумевање различитости", наводи се у честитки.

Лидер Демократске странке Драган Ђилас честитао је грађанима Божић уз жеље да празник прославе са својим породицама, пријатељима и комшијама у здрављу, миру и срећи.

"Желим свим грађанима да им дани након Божића донесу много личне и породичне среће и успеха у раду, да негујемо толеранцију и разумевање, да не заборавимо оне којима је помоћ потребна", навео је Ђилас.

И Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић честитао је Бадњи дан и Божић.

"Желим вам пуно радости, среће и личног успеха и да у 2014. заједно са својим најближима остварите све постављене циљеве. Нека се дух слоге и договора који краси овај празник пренесе на све дане који предстоје", пожелео је Јовановић.

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић упутио је божићну честитку, поручујући да су "љубав, вера и нада - пут човеков ка Христу".

Муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић честитао је Божић у име србијанског Мешихата Исламске заједнице Србије и лично име.

"Вама, великодостојницима, свештенству, монаштву и свим верницима Српске православне цркве, честитам наступајуће празнике са жељом да их проведете са пуно духовне радости, у лепом расположењу, молећи Бога да свим људима подари своју доброту, благостање и мир", наводи се у честитки муфтије Јусуфспахића, који је и заменик Реису-л-улеме Исламске заједнице Србије.

И шеф Унмика Фарид Зариф честитао је православним верницима Божић и истакао да су празници прилика за толеранцију и хармонију међу суседима.

"То је време да се окупимо са вољенима и поделимо дух мира и добре воље. То је време када је заједница од пресудне важности и прилика да прихватимо једни друге у различитости", наводи се у Зарифовој честитки.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи