Читај ми!

Пакетићи за децу из новосадског Свратишта

Корисницима Свратишта за децу са улице у Новом Саду уручени поклони поводом новогодишњих и божићних празника. У буџету Града за 2014. годину предвиђена средства за изградњу Прихватилишта за малолетне особе које имају проблем са понашањем, рекао градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно са протагонистима емисије "Државни посао", прослављеним кик-боксером Ненадом Пагонисом и представницима Компаније "Универекспорт", посетио је Свратиште за децу улице и том приликом корисницима уручио поклоне поводом новогодишњих и божићних празника.

"Апсолутно сам свестан да није довољан један дан у години за пажњу, али сам искористио данас прилику да разговарам с директорком Свратишта која ме је упознала са кључним проблемима са којима се сусрећу", рекао је Вучевић.

Додао је да је очигледно да они којима је то у опису посла, који воде социјалну политику, нису добро "детектовали проблеме" у Свратишту или се нису довољно ангажовали.

Нагласио је да Град сигурно неће дозволити да Свратиште престане да ради, само је, како је рекао, питање како Град може да финансира одређене установе којима није оснивач.

Према његовим речима, уколико има воље, онда може да се нађе и законски дозвољен начин да се проблем реши, закључио је Вучевић, додајући да су у буџету Града за 2014. годину предвиђена средства за изградњу Прихватилишта за малолетне особе које имају проблем са понашањем како би их дислоцирали од њихових вршњака који су жртве насиља.

Вишеструки светски шампион, прослављени кик-боксер Ненад Пагонис рекао је да је потребно чешће организовати сличне акције, јер се о деци највише мора водити рачуна и додао да је данас у Свратишту упознао неколико малишана који тренирају бокс и да су се договорили да они дођу код њега у клуб да тренирају.

Дејан Ћирјаковић, популарни Чварков, један од протагониста емисије "Државни посао" позвао је све оне који су у могућности да дођу у Свратиште и помогну деци како би им, како је истакао, учинили живот бар мало срећнијим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи