Читај ми!

Петиција медицинара за нови обрачун плата

Синдикат здравствених радника петицијом тражи од Владе измену формуле за обрачун плата. Урушен материјални и радно-правни положај запослених у здравству и социјалној заштити наводи се у петицији.

Представници Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити предали су петицију Влади Србије којом се тражи измена капитационе формуле за обрачун плата лекарима и решавање проблема здравствених радника који немају уговоре са Републичким фондом за здравствено осигурање.

Према речима председника тог синдиката Зорана Савића, петиција је покренута због урушавања материјалног и радно-правног положаја запослених у здравству и социјалној заштити, а потписало је више од 25.000 чланова тог синдиката.

"Тражимо измене капитационе формуле по којој просечна цена прописаног лека утиче на висину плате лекара", рекао је Савић Танјугу.

Савић је додао да синдикат тражи и да се реши проблем радника који имају потписане уговоре са здравственим установама, али не и са РФЗО, те им плата стално касни.

"Они који немају потписан уговор са РФЗО за њих плате обезбеђује здравствена установа и оне касне и по неколико месеци. Закон не познаје уговорене и неуговорене раднике. Уколико туже здравствену установу добијају спор, установа је дужна да им исплати зараде, судске трошкове", наглашава Савић и додао да се тај проблем мора решити.

Савић каже да неће инсистирати на измени Уредбе о коефицијенту за обрачун плате, јер су, како истиче, свесни у каквој се финасијској ситуацији земља налази.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи