Читај ми!

Захвалница кинеским привредницима

Супруга председника Србије Драгица Николић доделила захвалнице кинеским привредницима који су донирали пакетиће за децу у Куршумлији. Не престајем да се дивим филозофији живота у Кини, а најлепши део те филозофије је несебичност и ту препознајем наш заједнички именитељ, истакла Николићева.

Кинеским привредницима који су донирали пакетиће за децу у Куршумлији, супруга председника Србије Драгица Николић доделила је вечерас захвалнице и поручила да Србија и Кина могу постати пример целом свету ако се пријатељство међу државама и народима негује и чува као најевћа драгоценост.

На свечаности у београдском Центру "Сава" уочи дочека Нове године, а у организацији Кинеског савета за промоцију мирног националног уједињења у Србији и Кинеско-српског удружења за културу, присутвовао је и председник Србије Томислав Николић.

"Не престајем да се дивим историји, култури и иновацијама вашег народа, вредноћи и посвећености свему што радите. Не престајем да се дивим јединственој филозофији живота који сам осетила на сваком кораку путујући Кином, а најлепши део те филозофије је несебичност и ту препознајем наш заједнички именитељ", рекла је Драгица Николић.

Поручила је да је срећан човек само онај који уме да подели са другима оно што има - знање, савет, јабуку, цвет, зрно пиринча.

"У вашем систему вредности радост у очима другог човека је и ваша радост. Ту радост поделили сте са децом Куршумлије која живе у веома тешким условима. Многи од њих су напунили и десет година, а никада нису видели Деда Мраза нити се обрадовали новогодишњим поклонима, а без ваше доброте и несебичности њихово детињство би било ускраћено за ту радост", рекла је Николићева.

Захвалила се кинеским привредницима што и на тај начин показују љубав према Србији и што тиме две земље везују чвршћим нитима пријатељства.

Амбасадор Србије у Кини Џанг Вансјуе рекао је да је 2013. година у историји кинеско-српских односа остала упамћена као година успеха. Он је нагласио да је унапређена свеобухватна сарадња две земље и да су ти односи ушли у нову фазу.

Џанг Вансјуе се такође захвалио председнику Србије и његовој супрузи на доприносу у развоју тих односа.

Након додељивања захвалница, одржан је пригодан културни програм са препознатљивим кинеским змајем и сплетом традиционалне кинеске музике и игара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи