Честититке поводом Божића

Верницима који Божић славе по грегоријанском календару, честитке су упутили републички и покрајински званичници, као и принц Александар Карађорђевић.

Хришћанима који Божић славе по грегоријанском календару, честитке су упутили председник Скупштине Небојша Стефановић, директор Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, покрајински секретари Наташа Павићевић Бајић и Андор Дели, као и принц Александар Карађорђевић са породицом.

Председник Народне скупштине Србије Небојша Стефановић честитао је Божић верницима и београдском надбискупу Станиславу Хочевару који празник славе по грегоријанском календару.

"Желим Вам да Божић проведете са својим најближима у миру и добром здрављу, поштујући истинске људске вредности. Нека вам Божић донесе радост, личну породичну срећу", наводи се у честитки председника Скупштине.

Верницима који Божић славе по грегоријанском календару честитао је и директор Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић.

"Желећи Вам свако добро од Господа, искрено желим да нас светлост витлејемске зоре све заједно обасја и засвагда нам осветли путеве мира, међусобног разумевања и уважавања. Нека рођење Сина надахне и покрене сваког да сложно и срчано радимо за добро свих наших грађана", навео је Радојевић.

Принц Александар Карађорђевић са породицом такође је честитао Божић. ''Поводом дана када прослављамо рођење Исуса Христа, дана велике радости за све Хришћане, желим да свим грађанима Србије и људима широм света који овај празник славе по грегоријанском календару пренесем најлепше жеље. Нека вас прате мир, љубав и срећа'', поручио је Карађорђевић у честитци.

Истакао је да је Божић, такође, прилика да се људи уједине, да дају и деле у миру, време када поштујемо једни друге, што и нама помаже да будемо јачи.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор честитао је грађанима Божић и Нову годину, пожелевши "мир, успех и просперитет".

"Проведите Божић са својим најмилијима у духу међусобног разумевања, праштања и радости", поручио је Пастор.

Божићну и новогодишњу честитку упутили су и покрајински секретари Наташа Павићевић Бајић и Андор Дели.

Грађанима који Божић славе 25. децембра, честитао је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

"Свима који Божић славе по Грегоријанском календару срдачно честитам овај празник наде и симбол радости живота. Желим да Божић проведете у добром здрављу и расположењу у кругу својих најближих, те да радост и празнично расположење поделите са својим суседима и пријатељима", каже се у Вучевићевој честитки.

По грегоријанском календару, Божић 25. децембра славе Римокатоличка црква, протестантске и англиканске цркве и већина православних цркава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи