Читај ми!

Отворена лабораторија за испитивање земљишта

На Државном универзитету у Новом Пазару отворена Лабораторија за испитивање земље, воде и хране, која се може користити и у комерцијалне сврхе. Опремање лабораторије је са 12 милиона динара платила владина Канцеларија.

Савремену лабораторију за испитивање земљишта, хране и воде отворили су на Државном универзитету у Новом Пазару ректор Миладин Костић и министар без порфеља задужен за одрживи развој недовољно развијених подручја Сулејман Угљанин.

Опремање лабораторије је са 12 милиона динара платила Канцеларија Владе Србије за одрживи развој недовољно развијених подручја, а државни секретар у Министарству пољопривреде Сенад Махмутовић је уручио рачунарску опрему, поклон тог Министарства студијском програму Пољопривредна производња.

"Испитивање земљишта, воде и хране је предуслов за развој прехрамбене индустрије и пољопривреде. Циљ нам је да студенти стекну практична знања", рекао је Угљанин.

Оценио је да је отварањем лабораторије почела реализација једног од најзначајнијих пројеката за развој Новог Пазара и југозапада Србије.

Угљанин је нагласио да је намера да се студентима Државног универзитета створе што бољи услови за образовање и додао да постоје планови да Нови Пазар добије и Правосудну академију.

Ректор Миладин Костић је истакао да се лабораторија може користити и за испитивање земљишта, воде и хране у комерцијалне сврхе.

Отварањем лабораторије задовољене су потребе за студије пољопривредне производње, прехрамбене технологије, хемије и биологије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи