Читај ми!

Хрватска продужила рок за пребивалиште

Влада Хрватске је продужила рок за одјаву продужења пребавилишта до краја 2014. године, па је Асоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске позвала грађане да не стоје у редовима пред хрватским конзулатом.

Асоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске позвала је грађане да не стоје у редовима пред хрватским конзулатом с обзиром да је Влада Хрватске продужила рок за одјаву продужења пребавилишта за годину дана, односно до краја 2014. године.

У саопштењу Асоцијације се подсећа да је Закон о пребивалишту у Хрватској ступио на снагу 29. децембра 2012. године и да се њиме предвиђа процедура брисања из евиденције пребивалишта свих оних хрватских држављана који живе изван Хрватске уколико се до 29. децембра 2013. године не пријаве надлежној полицијској управи на чијем подручју имају пребивалиште или у конзуларне уреде Републике Хрватске.

Наводи се да је преко Српског народног вијећа у Загребу Асоцијација реаговала и да је указала на све проблеме који су настали доношењем тог закона, а посебно што не постоји ни физичка могућност да дође до његове примене.

У Асоцијацији указују да "већ данима испред хрватског конзулата у Београду и Суботици стоје редови избеглих и прогнаних Срба из Хрватске на који се односи овај закон".

"Асоцијација је обавештена од председника СНВ-а Милорада Пуповца да је Влада Хрватске изашла у сусрет овом захтеву и продужила рок око одјаве или продужења пребивалишта за годину дана - до краја 2014. године.

Зато апелујемо на све оне на који се овај закон односи да више немају потребу да стоје у редовима пред хрватским конзулатом него да сачекају неку повољнију прилику", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи