Мирковић: Приватизација Танјуга до краја 2014.

До краја наредне године, како је предвиђено нацртом Закона о јавном информисању, државна новинска агенција Танјуг требало би да буде приватизована, каже помоћник министра културе задужен за медије Саша Мирковић. Уколико аукцијска приватизација не успе, акције ће бити понуђене запосленима, каже Мирковић.

Помоћник министра културе, задужен за медије Саша Мирковић, изјавио је да је Нацртом закона о јавном информисању предвиђено да се власничка трансформација државне новинске агенције Танјуг оконча до краја 2014. године.

"Финансирање Танјуга за наредну годину предвиђено је на исти начин као што је то било и до сада, уз напомену да је нацртом Закона о јавном информисању предвиђено да се власничка трансформација ове агенције оконча до краја наредне године. У том смислу Танјуг није изузетак од осталих медија у којима је држава у (су)власничком односу и одакле би требало да се повуче у предстојећих 12 месеци", рекао је Мирковић агенцији Бета.

Мирковић је прецизирао да се Нацртом закона о јавном информисању за све медије предвиђа аукцијска приватизација.

"У случају да она не успе, акције ће бити понуђене запосленима, а ако и то не буде успело, предвиђено је брисање медија из регистра. Сви ови кораци биће много детаљније разрађени са Министарством привреде и Агенцијом за приватизацију", рекао је Мирковић.

На питање када би Нацрт закона о јавном информисању могао да се нађе пред Владом, а потом и пред Скупштином, Мирковић је одговорио да је тај документ након експертске анализе упућен на још једно "читање" на неколико адреса унутар Владе Србије.

"Очекујемо да ћемо ускоро добити њихове коментаре и да ћемо након тога бити у могућности да текст нацрта преко Владине канцеларије за евроинтеграције пошаљемо у Брисел на завршну анализу", рекао је помоћник министра за културу и медије.

Мирковић је још рекао да, имајући у виду процесе који предстоје, а који не зависе искључиво од Министарства културе и информација, у овом тренутку није спреман да износи конкретне рокове.

"Али сасвим је извесно да ћемо гледати да се то што пре деси и да нацрт Закона крене ка Влади, а затим уђе у скупштинску процедуру", рекао је Мирковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи