Читај ми!

Београд, дочек Нове године на Тргу

За Београђане и госте главног града дочек Нове године биће организован на Тргу републике. Синиша Мали рекао да су комунална предузећа спремна за зимске услове.

Упркос мерама штедње које је увело Привремено веће, у Београду ће на Тргу републике бити организован дочек Нове године и Српске нове године - 13. јануара.

"Стезање каша је у току, али биће прославе Нове године и Српске нове године на Тргу републике и врло брзо ћете бити обавештени о обиму прослава, програму и извођачима", рекао је новинарима председник Привременог већа Синиша Мали.

Он је навео и да су комунална предузећа "апсолутно спремна" за предстојећу зиму истакавши да је свако "предузеће опремљено свим потребним материјалима" и да има горива и резервних делова.

Мали је рекао и да је индустријска со већ достављена свим општинама и месним заједницама "тако да смо и с те стране спремни за снег".

Он је, поводом краткотрајног нестанка струје синоћ у деловима Новог Београда и на Чукарици рекао и да ће се кварови увек дешавати, али да је најбитније да се брзо отклоне.

"То се (кварови) увек дешава, али је битно да се увек брзо реагује да се кварови отклоне... битно је да систем функционише", истакао је Мали.

Мали је рекао и да је Привремено веће спремно, ако избори у Београду буду расписани за март, да их организује.

"Уколико избори буду 16. марта, ми ћемо с једне стране бити спремни да их организујемо, а с друге, град ће сигурно функционисати не само до тог тренутка, него и након избора (до конституисања нове власти)", рекао је Мали.

Он је претходно, у оквиру обележавања Дана ослобођења Београда у Првом српском устанку, положио венац на споменик вожду Карађорђу на платоу испред Храма Светог Саве.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи