Читај ми!

Удовичић: Против говора мржње на интернету

Министар омладине и спорта Вања Удовичић представио акцију "Национална кампања за борбу против говора мржње на интернету". Ово је само једна од акција којом ћемо промовисати праве вредности, рекао Удовичић.

У ери компијутера млади се све раније суочавају са говором мржње, а "Национална кампања за борбу против говора мржње на интернету" представља акцију која је од великог значаја за искорењивање овог проблема, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

"Ово је само једна од акција којом ћемо промовисати праве вредности јер у оваквим брзим начином живота који водимо све чешће заворављамо на људе око себе", рекао је Удовичић на конфренцији која је имала за тему "Не говору мржње на интернету".

Према његовим речима, на младе морају да утичу институције и медији како би се спречили ширење говора мржње и нетолеранције.

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић казала је да су облици нетолеранције у нашем друштву различити.

"У нашем друштву су присутни скоро сви облици нетолеранције од расизма, хомофобије, сексизма до исламофобије", казала је Петрушић.

Она је додала, да је сама повреда равноправности кривично дело.

"На жалост ја никада нисам чула у Србији да је неко одговарао због овог кривичног дела", рекла је Петрушић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи