Читај ми!

"Србијагас": "Јужни ток" неће утицати на околину

Гасовод "Јужни ток" неће имати дуготрајни утицај на животну средину, показали резултати студије коју је спровео "Србијагас". Промене у природи које ће се догађати током изградње гасовода биће краткотрајне и реверзибилне, рекао Душан Медић из ове компаније.

Изградња гасовода "Јужни ток" неће имати дуготрајан утицај на животну средину, показали су резултати Студије о процени утицаја на животну средину које је спровело предузеће "Србијагас".

"Промене у рељефу, земљишту, водним ресурсима, биљном и животињском свету за време изградње гасовода углавном су краткотрајног и реверзибилног карактера", рекао је Душан Медић из "Србијагаса" на јавној расправи о овој студији у Београду.

Поручио је да ће се радити на обуци особља и организацији реаговања у случају непредвиђених ситуација, као и контроли током изградње гасовода.

Технички директор гасовода "Јужни ток" Павел Персидски рекао је да планирана дужина пројектоване деонице трасе на територији Србије износи 422,4 километра од почетне тачке на граници са Бугарском близу Зајечара до Бачког Брега на граници са Мађарском.

Према његовим речима, очекују се директне инвестиције у српску привреду у износу од 1,9 милијарди евра, око 2.500 радника током изградње и више од 200 радника компаније у периоду експлоатације.

Прва фаза изградње гасовода "Јужни ток" биће завршена до 2016. године, док се завршетак радова очекује 2017. године. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи