Читај ми!

Светски дан телевизије и на РТС-у

Настала пре више од седам деценија, телевизија је и даље најутицајнији медиј у савременом свету. Поред размене ТВ програма, Медијски јавни сервис Србије последњих седам година обележава овај значајан датум и јавним догађајима које иницира и организује Редакција за историографију, уз подршку читавог колектива РТС-а.

Радио-телевизија Србије последњих седам година обележава светски дан телевизије и јавним догађајима које иницира и организује Редакција за историографију, уз подршку читавог колектива РТС- а.

Уредница Редакције за историографију, ауторка чувеног "Трезора" и вишегодишња иницијаторка обележавања Светског дана телевизије у РТС-у Бојана Андрић каже да ће се у 12 часова и 5 минута сусрести две генерације - пионири Телевизије РТС-а и младе наде, искуство и нова енергија.

"Баш као и у кратком филму, који су припремиле наше младе колеге, запослени путем пројекта 'Тражимо сто младих стручњака за 21. век'. Наши гости ће у холу Таковске 10 видети и чути како о почецима телевизије и најлепшим сећањима говоре ветерани: популарни Каменко Катић, сниматељ чувене "Коцкице" Никола Ђурашковић, редитељ Здравко Шотра (који је у телевизији од најранијих дана), прва жена телевизијски сценограф у нас Дора Душановић, техничко вођство инжењер Мира Величковић и видео миксер Живојин Лалић", објашњава  Бојана Андрић.

"Насупрот ветерана, или одмах до њих, стоје млади, који уместо искуства представљају своје жеље, прве резултате и виђење модерног телевизијског доба. Да ли се и у чему слажу, шта коме смета, ко коме дели савете, сазнаћете у филму 'Tелевизично скочно' који ће бити приказан 21. новембра у холу РТС-а", каже Андрићева.

Организација и реализација догађаја: Редакција за историографију и тим младих снага РТС-а, чија имена треба запамтити: Марко Влаховић, Данијел Чавић, Тамара Брчић, Ивана Радмановац, Ненад Крстић, Дарка Стојановић, Иван Маринковић, Тамара Барачков, Ђорђе Јанковић, Владимир Радовановић, Немања Вучковић, Адам Митевић, Јована Тирнанић, Милица Митровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи