Читај ми!

Пушић се повлачи са функције?

Богдан Пушић, заменик начелника УКП и шеф Радне групе за испитивање спорних приватизација, поднео молбу за разрешење са функције, сазнаје РТС. Наводи да се на такав корак одлучио да би заштитио професионални углед српског полицајца и чланове своје породице. Пушић тражи да се испитају медијски наводи о њему.

Заменик начелника Управе криминалистичке полиције и шеф Радне групе за испитивање спорних приватизација Богдан Пушић поднео је молбу за разрешење са дужности и затражио да се формира радна група која би испитала наводе медија о њему, сазнаје РТС. Подсећа да је у последњих 28 дана у једном медију окарактерисан као криминалац без права на адекватну институционалну заштиту, коју је, сматра, својим радом заслужио.

У молби за разрешење, Богдан Пушић је тражио да се формира Радна група која ће проверити све наводе који су протеклих недеља објављени о њему. Наводи да ће поштеним полицајцима увек бити на располагању и да разлога за подношење захтева за разрешење има много.

"Да бих заштитио професионални углед српског полицајца, да бих заштитио чланове своје породице, одлучио сам се на овај корак с правом да и даље, као и до сада, обављам своје дужности и дајем свој допринос у борби против организованог криминала, корупције и свих других облика криминала јер себе још увек сматрам за искусног и поштеног полицајца", навео је Пушић.

Начелник Управе криминалистичке полиције Родољуб Миловић је пре неколико недеља од Сектора унутрашње контроле тражио да се изјасни да ли у радњама појединих полицајаца, међу којима је и Богдан Пушић, има елемената кривичног дела.

"Из Сектора унутрашње контроле су ми одговорили да сазнања до којих су дошли показују да њихове радње не садрже елементе кривичног дела јер би у супротном биле поднете кривичне пријаве. И поред тога предложио сам да се формира Радна група која ће проверити понашање свих начелника у Управи криминалистичке полиције", навео је Миловић.

Богдан Пушић је пре шест месеци постављен за заменика начелника Управе. У јавности је познат као шеф Радне групе која се бавила случајевима спорних приватизација и злоупотребама у пословању државних предузећа.

У протеклих годину дана, инспектори Радне групе привели су више десетина осумњичених за злоупотребе у предузећима за путеве, "Галеници", "Луци Београд", Агробанци, "Азотари". Процењена штета по државу мери се стотинама милиона евра.

Претходних дана Пушић је у текстовима у Куриру оптуживан за неколико афера и за селективност у истрагама о корупцији, што је он демантовао.

У интервјуу листу Данас Пушић је рекао да су политички и економски центри моћи покушали да осујете велике антикорупцијске истраге.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару